Göteborg
Båtmässan är Västsveriges största mötesplats för alla som älskar vattenliv. Här träffas branschens experter. På plats finns ca 300 utställare som ger dig hjälp med ditt nästa båtköp, tips om underhåll och service samt visar mängder av prylar som gör ditt båtliv bättre.

Elbåten One.fly, som svävar två decimeter över vattnet och som klarar att köra i 25 knop i upp till två timmar på en laddning är en av mässans stora nyheter. – Den här typen av kraftfulla elbåtar med lång räckvidd såg man inte för bara några år sedan. Förhoppningsvis kommer de nya, coolare modellerna att sätta fart på försäljningen, säger Jacob Ryder, affärsansvarig för Båtmässan.

Stora Princess motorbåtar erbjuds de med ”stora” plånböcker

Sedan 1997 har Askeladden tillsammans med Lerkils båtvarv presenterat många nya båtmodeller på Båtmässan. P76 Weekend (bilden) och P92 SUV Extended Hard Top blir deras 14:de och 15:de världspremiär på Svenska Mässan. 

HR 600 Fishing presenteras som en stor och mycket rejäl arbets/fiskebåt, sidstabil och som tål kraftiga belastningar. Rymlig och oöm, en riktig fritidsbåt byggd för tuffa tag på alla vatten. Den har höga fribord, extra kraftig relingslist och stora arbetsytor. 

Björn Ingemansson talade om Volvo Penta-nyheter på presskonferensen på Båtmässan 

Lucas Vagner demonstrerade optimal avkoppling under mässan med madrasser från Chillbean