Vänersborg

Thorbjörn Fälldin gjorde ett hårt utspel mot den socialdemokratiska regeringen i sitt tal vid centerpartiets riksting i Vänersborg.
Rikstinget var upptakten till centerpartiets riksstämma, och lockade långt över 10 000 centerpartister från hela landet. Det blev en färgsprakande folkfest med mycket sång, musik, folkdräkter och fanor. Gatorna i Vänersborg var kantade med folk som ville sin före detta statsminister i spetsen för det långa rikstingståget.
En före detta statsminister som inte hade många vackra ord till övers för sin efterträdare.

Det var ord och inga visor när Thorbjörn Fälldin kritiserade regeringen vid rikstinget: – Vi sätter oss inte ner och förhandlar med socialdemokraterna om införande av socialism i Sverige, sa Thorbjörn Fälldin. 

Sol och blå himmel hör till traditionen när Centerpartiet samlas till riksting. Vädrets makter visade sig på sin allra bästa sida när (c) vandrade genom Vänersborgs gator. 

I spetsen av tåget flankerades Thorbjörn Fälldin av kvinnoförbundets ordf. Gunnel Jonäng och ungdomsförbundets ordf. Yngve Sunesson 

Centerpartister från hela Sverige, i folkdräkter, slöt upp i det långa tåget genom Vänersborg. 

C-toppar i mjölkningstävling.
Nils G. Åsling, Kerstin Göthberg och Anders Dahlgren deltog i mjölkningstävlingen som arrangerades vid Idrottens Hus i Vänersborg. 

Thorbjörn och Solveig Fälldin vid en av pauserna under rikstinget.