Skall kvinnliga poliser användas i yttre tjänst? Frågan var aktuell inför Svenska Polisförbundets kongress i december -79. Ett par motioner hade skrivits i ämnet, bl.a.  manade en stockholmspolis att man borde inrätta  en speciell avdelning för kvinnliga poliser.  En yrkeskår som då skulle få hand om vissa arbetsuppgifter och syfta få att få bort kvinnorna från den yttre tjänsten.
Denna motion liksom andra som ville särskilja kvinnliga och manliga poliser hade inget stöd inom förbundsledningen. Här slog man fast att alla poliser skall ha samma utbildning, samma lön och givetvis samma arbetsuppgifter.
Maria Atterstig och Eva Westerlind var två av de sex poliser som arbetade i trollhättedistriktet. Båda Eva och Maria trivdes bra med sina jobb i Trollhättan. I stort sett var man accepterade av sina manliga kollegor och sammanhållningen i gruppen var bra.
-Det är inte något mål att utjämna kvinnligt-manligt inom polisyrket. Inte i något yrke kan man ju bestämma vem som skall bli vad. Det finns bra och dåliga poliser både bland män och kvinnor. Förhoppningsvis byter dom dåliga till ett yrke som passar dom och det gäller både män och kvinnor, tyckte Maria och Eva. 

Maria Atterstig och Eva Westerlind, två av Trollhättans sex kvinnliga poliser