– En av de sista stora pusselbitarna i flygplatsutbyggnaden i Sverige har kommit på plats.
Med de orden förklarade kommunikationsminister Curt Boström Trollhättan-Vänersborgs flygplats invigd. Bland alla celebra gäster damp en verkligt efterlängtad hedersgäst ner från ovan. Saab Fairchild 340 som hade fått luft under vingarna igen och tog vägen om Trollhättan.

Efter invigningstal av kommunikationsminister Curt Boström firades invigningen av flygplatsen med en pampig fanfar av trumpetare från Bohus bataljon 

Curt Boström, flygplatsbolagets ordf. Lennart Johansson och flygplatschefen Tage Simonsson kunde glädja sig åt en snabbvisit av Saab Fairchild 340. 

Ragnar Holm, fp Trollhättan, intervjuades av Lars Hartelius 

Betydelsefulla män på rad: Fr.v. Saab Scanias vice vd. Tore Gullstrand, landshövding i Älvsborgs län Göte Fridh, kommunikationsminister Curt Boström och landshövding i Göteborg och Bohus län Åke Norling