Motionskampen ”Skridsko till tusen” fick en riktig rivstart när den inleddes på Slättbergsbanan i Trollhättan. När provtiden var över kunde arrangörerna räkna in inte mindre än 1.000 avlagda prov. Så många hade åkt de stipulerade tusen metrarna.
Motionskampen ”Skridsko till tusen” som innefattade en landskamp mellan Sverige och Filnland arrangerades  lokalt av korpen, Motionsrådet, Främjandet, TCA, TSK, Fritidsnämnden och Trollhättans Tidning.

Ett av inslagen var en stafett mellan politiker och idrottsföreningarna. Här är det ett heat av åkare som sätter iväg. Fr.v. Tage Björkman, John Sjöberg, Börje Borgelsson, Mats Matsson, Per-Erik Salin, Olle Bengtsson och Villy Andersson

 

Man behövde inte åka runt, runt för att avlägga provet. Man kunde göra som Susanne Andersson och åka konståkning