22 januari 1983 invigdes ishallen i Trollhättan.
– Förr bestämde naturen när vi skulle ägna oss åt issport. Men nu styr inte vädrets makter längre. Nu bestämmer fritidsnämnden. Det konstaterade kommunalfullmäktiges ordförande Hilding Johansson när Trollhättans ishall officiellt invigdes.

 

– Jag har bara gjort vad som ankommer på en ordf. i fritidsnämnden, tyckte Göran Wiking(t.h.) när alla ville tacka för de många årens klubbföring i ”fritidspolitikernas lag”. Här får Wiking blommor från hockeyknattar i THC-mundering.

Svenska ishockeyförbundets ordf. Arne Grunander förklarade ishallen invigd och gratulerade fritidsnämndens nye ordförande Gert-Inge Andersson.

Djurgårdens ”Old Star Team” och Trollhättans Veteranlag möttes i en sevärd invigningsmatch.

Nisse ”Dubbel-Nisse” Nilsson, ” intervjuas av TT/LEP:s reporter Anders Sandstedt efter invigningsmatchen.